Padel

13 februari 2022


Begin december, het is al even geleden dat ik ben gevraagd om mee te doen aan een clinic padel in Dalen. Leuk dacht ik, wel eens van gehoord maar geen idee wat dat inhoudt, gegoogeld en het wekte mijn interesse.

Op een koude vroege ochtend mochten we ons verzamelen bij het sportpark in Dalen, daar kregen we informatie van de 2 trainers wat padel is en wat we konden verwachten. Zo vertelden ze dat ze behoorlijk zijn gegroeid in het aantal leden, puur door padel.
Met 3 banen kunnen ze veel competities spelen.

We werden in 2 groepen verdeeld met iedere groep een trainer en werd ons de basisregels doorgenomen, het lijkt erg veel op tennis en een beetje op squash.

Net als bij tennis speel je dubbel met z’n vieren en een gele bal die over het net heen stuitert, maar deze baan is kleiner en er zit een hek om heen en heeft een glaswand aan de achterkant. Ook zijn er veel regels hetzelfde als bij tennis, je hebt een volley en opslag en zelfs de puntentelling is gelijk. Bij padel mag de bal 1 keer tegen het hek of glas stuiteren daardoor kan je met padel veel sneller rally’s spelen. Het spel is sneller en dynamischer en een wedstrijdje duurt ook maar een uur.

Het is een laagdrempelig spel, iedereen kan er aan mee doen, doordat het veld niet zo groot is ren je je niet rot, en de wedstijden duren niet zo lang, ook zijn de spelregels niet erg moeilijk.

Ik was aangenaam verrast en enthousiast geworden en hoorde meerdere mensen om mij heen die dat net zo hebben ervaren. Nu hopen dat we als vereniging zelf zo’n baan zouden kunnen creëren, het is echt iets nieuws en ik denk dat het een aanwinst zou zijn voor het dorp en voor de tennisvereniging.

Tina Koopman

Nieuwscategorieën Activiteiten

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 29540905

Naast Sporthal "De Goorn"

Edveensweg 17
7861 AM Oosterhesselen

KVK-nummer

40045758