Competitie nieuws

19 november 2021


 -        De belevenissen van een herenteam in de najaarscompetitie  

Nadat 3 competities niet waren doorgegaan of vroegtijdig beëindigd leken de voortekenen om nu een hele competitie te kunnen spelen goed. Het eerste obstakel dat we dan moeten overwinnen is: hoe krijgen we 7 zaterdagen achtereen minimaal 4 spelers op de baan? De huurlingen van over ver waar we jarenlang gebruik van hebben gemaakt zijn intussen allemaal afgehaakt. Zo langzamerhand beginnen we ons toch af te vragen hoe dit komt. Dus moesten we op zoek naar andere oplossingen. Van het oorspronkelijke team zijn nog 2 spelers over en aangezien het mixteam niet zou deelnemen aan de competitie konden we hier een transfer regelen. Intussen waren er ook een aantal lijntjes uitgezet bij onze buren van Sleen en hier werden 2 spelers bereid gevonden om samen 7 wedstrijden te spelen. Zo hadden we nu de beschikking over 5 spelers. In principe zouden we nu alle wedstrijden kunnen bezetten maar de ervaring leert dat deze vlieger niet opgaat. Zo ook nu niet. Nadat was geïnventariseerd wanneer iedereen beschikbaar was bleek dat we voor 2 zaterdagen een man tekort kwamen. Gelukkig was dit snel opgelost aangezien 2 leden van ons donderdagavondclubje bereid waren om ieder een zaterdag voor hun rekening te nemen. Zo was de planning rond en konden we vol goede moed aan de competitie beginnen.

Voor dat er ook maar 1 bal geslagen was, was de eerste blessure al een feit. Eén van onze nieuwelingen uit Sleen had bij het voetbal een kuitblessure opgelopen. Als we hadden geweten dat hij ook nog aan voetbal deed hadden we dit in het contract uiteraard uitgesloten maar ja dat is altijd achteraf. Verder kwam een ander teamlid tot de ontdekking dat hij zijn beschikbaarheid niet helemaal juist had doorgegeven en nog een wedstrijd moest laten schieten. Hierdoor moesten we voor 2 wedstrijden al weer op zoek naar een invaller. Bijkomend probleem bij 1 van deze wedstrijden was het weinig aantrekkelijke aanvangstijdstip van 9 uur in Groningen! Onze geblesseerde wist voor deze wedstrijd bij Sleen een invaller te regelen. Hij was wel zo slim om hem eerst ja te laten zeggen voordat hij vertelde hoe laat en waar er gespeeld zou worden. Ook de andere invaller was snel geregeld. Een huurling uit Groningen die eerder met ons had gespeeld werd bereid gevonden om onze andere uitwedstrijd in Groningen mee te doen (voor hem een thuiswedstrijd derhalve).

De eerste wedstrijd was gelukkig thuis zodat we in een vertrouwde omgeving konden aanvangen. Al snel bleek, ondanks dat we doorgetraind hadden, dat het wedstrijdelement toch wel een andere dimensie aan het spelletje toevoegt. Er werden vele 3-setters gespeeld maar uiteindelijk ging de tegenstander met een 5-1 overwinning terug naar huis.

Naderhand bleek dat de andere nieuweling uit Sleen tijdens de strijd geblesseerd was geraakt. Deze blessure was zodanig ernstig dat hij uiteindelijk niet meer heeft kunnen spelen zodat we opnieuw een zoektocht moesten beginnen. Dit werd uiteindelijk opgelost doordat een lid van het donderdagavondclubje zich nog een zaterdag vrij kon maken, de invaller uit Sleen zich nogmaals liet overhalen (ditmaal een thuiswedstrijd om 10 uur) en er een 2e invaller uit Sleen werd gecharterd. Omdat verdere tegenslagen ons bespaard bleven (afgezien van een incident met een hondenbeet en tetanusspuit) hebben we met deze bezetting de competitie uit kunnen spelen. De overige wedstrijden werden omgezet in 3 gelijke spelen, 1 kleine nederlaag tegen de uiteindelijke kampioen en 2 dikke overwinningen. Hierdoor zijn we met 23 punten in de middenmoot geëindigd maar dat is uiteindelijk niet het belangrijkste. Veel belangrijker in deze competitie is de gezelligheid na die tijd. En het moet gezegd worden: gezellig was het!

Wij hopen dat er komend voorjaar ook weer gespeeld kan worden en dat we dan ook weer in staat zullen zijn om een team op de been te krijgen.

Zaterdag heren 1 

Nieuwscategorieën KNLTB

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 29540905

Naast Sporthal "De Goorn"

Edveensweg 17
7861 AM Oosterhesselen